Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2017 22:01 - Морковчето
Автор: kremenova Категория: Забавление   
Прочетен: 436 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Беше топъл летен ден,Мария не излезе на разходка,защото нямаше нищичко за ядене за обяд и реши да измайстори една супа с топчета.
Каймата не беше още размразена съвсем и тя се зае с обработка на морковите и другите неща за супата.Бяха останали два моркова само  - един голям и един малък.Както стържеше люспиците на малкия морков, тя се загледа в свежия му оранжево -червен цвят.Сладко малко морковче,искаше и се да го ръпне със зъбите си, но реши да се въздържи,наряза го на лентички, после на малки кубчета и го пусна във вече завиращата супа.Оранжевите парченца заподскачаха,понесени от кипящата вода и заиграха лудешки танц,сякш гонейки се и надпреварвайки кое да искочи по- бързо на повърхността и да се гмурне навътре.
"Какъв хубав цвят имат морковите..." -помисли си тя, свеж, силен и впечатляващ...Как ли би стояла една рокля в такъв цвят...ами да, тя беше виждала вече една такава рокля на една позната от махалта - контето Вера,която имаше толкова много тоалети,че не беше пропуснала да намери и ушие и този цвят. Представи си я - върви и се фръцка на двадесет сантиметровите си токчета на бели обувки и върти в ръце малка четвъртита бяла чантичка...Къде ли отиваше тогава?...Сигурно на среща с новия си,значително по - млад и това беше голям стимул за нея да се облече ярко и секси,нещо,което би подразнило мъжете на нейната възраст,които ревниво изискваха повече сдържаност във външността:"Дръж се на годините си!" - и казваха те, а тя свиваше презрително устни и отминаваше с леки чупки в кръста покрай тях,обливайки ги във вълна от силен парфюм.
Мария се позамисли - и тя имаше доста тоалети в гардероба си,но дали някой от тях съдържашеточно този морковен цвят...Откровено казано не можа да се спомни и се запъти към другата стая,отвори гардераба си и започна да го разглежда.Премяташе дрехите една след друга,но наистина нямаше никъде такава шарка или нюанс, все бяха някак си по- бледи...Ръката и се натъкна на една закачалка, някак си влязла по- навътре в гардероба и измъкна с трудност роклята ,която стоеше на нея.
Тази рокля...беше я забравила,тя беше със значително по- малък размер от другите, по- тясна и доста по- къса."Колко съм се променила..." си каза тя и възъхна с тъга.
Тази рокличка светла на лилави цветенца с дантелка отдолу я беше носила,когато отиваше на една среща с нов познат.Бяха големи приготовления за нея,че прическа,че грим,че лак...че специални обувки с високи токчета купи от магазина...Пристигна, той я чакаше и и поднесе една червена роза,беше симпатяга,добре облечен с модерни вносни дрехи,каквита тогава не се намираха по магазините,тузарин!Бъбриха и даже я целуна,когато една жена изневиделица се появи, изкрещя с все сила :"Мръсник!",грабна розата от масат в заведението и я разкъса!Онзи бил женен...Тогава тя се почувства излъгана, много унизена,върна се в къщи и се хвърли с роклята върхе леглото и заплака...В очите на Мария се появи сълза...тя не плачеше за онзи,беше го забравила вече, плачеше за младостта си,която вече си отиваше, а тя бе все още сама.
Изведнъж замириса остро на загоряло - супата! Забрави за супата на котлона... Втурна се в кухнята,но късно.Тя просто изгоря. Беше залепнала за дъното на тенджерата, а мерковчетата черни и овъглени цвърчаха отгоре.
Ето ти рокля с морковен цвят, ядоса се Мария, после си намаза филия с масло и сирене и това беше обядът и днес...Хубаво е да мечтаеш , да фантазираш и потъваш в спомени, но първо  си наготви манджата!

Димитрина Кременова



Гласувай:
2



Следващ постинг

1. kremenova - Съжалявам, че не можах да си поправя ...
26.07.2017 22:20
Съжалявам,че не можах да си поправя неволните грешки,но тази Капча не ми дава да си редактирам текста...Дано стане ясно какво съм искала да напиша...
цитирай
2. joysii - Понякога спомените ни обсебват. ...
28.07.2017 11:09
Понякога спомените ни обсебват. Достатъчен е само намек за отминалото преживяване-полъх на познат парфюм, позабравена дреха, когато минаваме покрай онова познато място...
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kremenova
Категория: Забавление
Прочетен: 228112
Постинги: 130
Коментари: 253
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930