Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 08:39 - Католически свещеник - културист
Автор: ernest Категория: Спорт   
Прочетен: 1942 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 06.04.2020 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Padre Arturo, както го наричат в спортната зала е отчето Артур Капрон отслужващ меси в малкото местенце Ошиечина (в близост до Люблин). На последните културистични състезания за начинаещи и ветерани1 в Полша брат Артур е взел четвърто място. Тъй като започнал да става известен от неговото подопечено паство се обезпокоили, а епископът му забранил да дава интервюта.

image

                                                             Артур Капрон

                       image

image

image

            Капрон на 42 г. и епископът, който му забранил да дава интервюта

image

                             Руски православен свещеник културист


Напълно нормално е, човек да спортува и да се поддържа, а още повече, ако е вярващ2. Въпросът е единствено Господ да е на първо място в живота. Сред евангелските пастори има много културисти и въобще спортуващи хора.
Да не забравяме максимумата: "Здрав дух в здраво тяло"!

image 
                   Ето един евангелски пастор, който от осем години тренира

                               image

                             А ето ви и една "пасторка3" културистка4 от Оклахома

---------------------------------

1 Човек може на всякаква възраст да тренира и дори да започне да спортува. За някои неща възрастта няма никакво значение. Както е добре известно спортуващите хора са по-здрави от другите и имат по-силна имунна система.
Въпреки че има хора, чиято календарна възраст не отговаря (срещано по-често в йога) на биологическата и са по-млади от връстниците си и живеят по-дълго, не е зле да изясня, че според стандартите на Световната здравна организация мъжете до 44 г. са млади, а до 59 г. се водят на средна възраст. От 60 до 74 г. напреднала възраст, от 75 до 89 г. старческа възраст, а от 90 до 100 и повече години дълголетна възраст. (В същото време жените биологически са млади до 32 г., до когато могат да дадат най-здраво потомство, а стават биологически баби, когато настъпи менопаузата и вече немогат да раждат между 42-45 г. През втората половина на 90-те са направени банки за яйцеклетки и се взимат само от жени до 32 г., така че хората, които са разумни се женят с жени до около 24 г.) Но добре е да се знае, че откакто през 2015 г. откриха начин да се живее по генетичен начин по 200 г. (с удължаване на младостта и средната възраст) и доказаха научно, че спортуващите (без да броим изцедените професионални спортисти, дето са ги юркали и набутвали с всякакви препарати само и само да постигнат резултати) живеят с около 30% по-дълго се очаква хората на средна възраст да бъдат считани до около 170 г., а при спортуващите до 220-230 г. Aко някой се интересува от темата трябва да прочете постинга: Открит е научен метод, по който да се живее 200 г.

image
        image

                                                 Ramon Lopez на 91 г.

                                           image

Доктор Charles Eugster на 97 г. Роден е на 26 юли 1919 г. във Великобритания, сега живее в Цюрих, Швейцария. Започнал да тренира бодибилдинг на 87 г.

image

                            Снимка когато Chaerles Eugster е на 95 г.

image

Джаки Сталон снимка, когато е на 92 г. Тя е майката на актьора Силвестър Сталоун. Сега тя е на 97 и продължава да тренира! 

image


Др. Джефри Лайф на 70 г. Отдясно на 60-61 г. преди да започне да тренира. Тренира от 9 години. Но за него е известно, че приема и два вида хормони.

2 В Библията се казва, че тялото е храм на Светия Дух (1 Коринтяни 6:19).
Редното е всеки спортуващ човек сам да прецени, какво е най-добре за него. Аз спортувам на здравословен принцип, като си чувствам организма и обикновено през различните сезони спортувам различни неща, но се старая да не прекалявам с фитнеса, за да не стане съвсем културизъм, да е до около 6-7 месеца годишно по три пъти, понякога четери пъти седмично - тренира се през ден, понякога може и през два, за да има време мускулите да се развиват (спортуващите мъже на снимките в постинга по-горе имат добро телосложение и са нормално добре изглеждащи, но както е ясно има и различни прекаляващи културисти, което вече не е хубаво, едно от най-хубавите и съразмерни с добри пропорции е на легендарния Стийв Рийвс, който е тренирал три пъти седмично). Две години дори не ползвах щангата си и от скоро пак започнах да си правя по няколко серии от лег на лежанката в края на тренировките. Предпочитам комбинация от йога с още нещо. Йога се прави всеки ден, както и при бягането. Джоггинг може да се прави почти всеки ден, когато човек вече си влезе във форма. (Ако се правят прекъсвания през зимния период, като мен после трябва малко време, за да може организма да влезе в режим и форма.) Йогата ми е на първо място, другото е допълнение, дори да спортувам с часове нещо, като фитнес (те на английски вече всичкото го наричат бодибилдинг). В йога се правят и пречиствания (хората, които правят пречистващи гладувания почти никога не боледуват). Примерно един ден и половина или три дни, а понякога по много дни (може 21 дни) не се яде и когато е повече от един ден просто не се правят силови упражнения през останалите дни. Експерименти с мишки са доказали, че като се гладува един ден седмично те са по-здрви, по-силни и живеят по-дълго, а аз на практика съм го изпитал. От няколко години насам откакто започнах да ставам няколко пъти по-силен от когато и да е било в живота ми понякога през топлите месеци тренирам по над 4 часа на ден (по-рано примерно бягах по 2 км сутрин, а сега лятно време нормално около 10 км, а май и малко повече, около 12 км и по-късно през деня си дотренирвам още нещо).
            image
                                    В момента така съм си направил стаята

3 Според Библията няма такова нещо, като пасторки. На жените е позволено да бъдат дякониси и да участват в дяконските църковни неща, но не и пасторки.

4 На мен лично ми изглежда доста грозно жена да тренира културизъм. Освен това се увеличава нивото на тестостерон (повечето такива взимат разни медикаменти, които увеличават тестостерона и никак не са подходящи за жени). Има спортове по-подходящи за жени.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2665727
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031