Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2018 14:39 - Кои грехове са най ненавистните за Бог
Автор: kremenova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 13.04.2018 17:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Всеки горделив по сърце е гнусота пред Господа" Притчи Соломонови 16:5
Днес е запознах с една статия на АрхимандриT Серафим,интересувах се,защотот от това,което съм слушала за Великият съд,достигам до извода,че Божиите съдии изхождат от други гледни точки и преценят човека по правила,които са непонятни за мозъците на повечето хора и за това често грешат,не знаейки какво всъщност правят.Потърсих обяснението на Божиите преценки в няколко статии за греховете и тази на  A.Серафим ми се струва убедителна.
Първата голяма грешка на човека е Гордостта.Поради гордост и желание за издигане дори над Бог се правят повечето грешки и престъпления..Смирението е противоотровата на гордостта,гордостта подчиняbа човека на Сатаната.
Втора грешка - Тщесловието - гонене и парадиране със слава,ум,способности,богатстbо,име,красота,дори параdиране с разврат,самовъзхвала.Отговора е дарбите са от Бог,не са твои,не се хвали с чуждо богатство.Който се хвали с  чужди дарби,тоест Божиите дарове е крадец,за даровете трябва само да се благодари на Бога,защотото той може да си ги вземе обратно.

трето Суетата,перченето ,да се мисли за кой знае какво чудо че e и да унижава другите,че нямат дадености.Да не се хвали човек и да не парадира.Да се смята за величие,който прави така,благата му ще се отнемат от Бог...
 
четвърто Надменността,надменния не харесва нищо у другите,търси винаги по широка известност.Унижава другите.Надменният е изпълнен със завист,която го и разболява и кара да затъне още повече в греха си.
Надменният е и гневлив,страда честолюбието мy и развъжда пороци.Такъв вижда само себе си без пороци и обвинява другите...Това му довежда лични страдания,страстта за имане е ненаситна..Лечение,покаянието,осъзнаване на грешката си.Скромнoст и зачитане на другите,уважение на това,което могат и имат.То им е дадено от Бог.
Най високата степен на гордостта е Възгордяването  против самия Бог и отхвърлянето му.Гордият унижава всички и накрая стига до Бог.Според Лука  14:11" Всеки,който пpевъзнася себе си,ще  бъде унижен"Наказанието свисше е вечната посрама..Лек за човека е смирението,да престане да се величае и възгордява ,да престане да се самозабравя и да разбере,че всичко,което има не е негово,а дар от Бог и може да му бъде отнето ...
това е в общи линии статията,която ме накара да се замисля...
Kremenova



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kremenova
Категория: Забавление
Прочетен: 228117
Постинги: 130
Коментари: 253
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930