Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2018 10:20 - Почитайте Бог и празнувайте в негово име днес!
Автор: kremenova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 432 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Почитайте Христос и празнувайте празници в негова възхвала и чест кой както може и иска.Цветята са най красивото на Пролетта!
Влизайки днес в църква,нека всеки християнин си спомни Десетте Божи заповеди,една от които е :Почитай възрастните,другаПочитай ближния си,трета не Богохулствай,четвърта Не лъжи,пета Не кради,шеста,Не убивай! И другите прочети и си спомни,че българският народ,запазвайки традициите си е оцелял и се е съхранил през времето на Турското робство и е бил толкова твърд в християнските си убеждения,че е много Българи!!! загинаха посечени на дръвника в Родопите като отказаха да се отречат от вярата и българската си идентичност!Спомнете си за тези свети мъченици и вземете от тяхната сила,с която християнството се запази! Кой каквото говори за празника - мислете! Каква полза имат думите му за Християнството,за обединяване на българите и за почитане на Божиите заповеди! Няма ли полза за тези неща,то думите му са зло!Всеки народ тачи Бог по свой си измислен начин,но е важна идеята,вярата,важно е,че не забравя и всяка година го чества !Всеки учител се радва,когато ученици и последователи си спомнят за него и го честват,когато му поднасят цветя и дарове в знак на почит,когато празнуват на неговия Рожден ден или голямо събитие от живота му.Той ще види и разбере истинските чувсва на хората! Ще види дори ако те са бедни и нямат пари за яйца или свещ,но влязат в църквата на този ден да му се поклонят и застанат до другите българи!
Честита Цветница !Нека идеите на Христос пребъдат!Само така може да оцелеем и да  се спасим  от  лапите на злото! А който е болен с ума и зъл,не му слушайте брътвежите,прекръстете се,той може би изплаща грях,а може би трябва да се лекува...
Християнските празници обединяват  хората с една религия и именно на тези дни се вижда колко са много по света!Така те чувстват силата си да се преборят със злото!Въпросът е доколко тези,които празнуват днес са искрени и спазват Десетте Божи заповеди...Дано поне си ги припомнят!
Димитрина Кременова



Гласувай:
2



1. kremenova - Върбата се счита за магипеско ра...
01.04.2018 10:38
Върбата се счита за магипеско растние,което гони злото.За това се слага върба на иконите днес,когато е силен за вярата ден да седи цяла година,а момите по стара българска традиция хвърлят венчета цветя в реката!Това е толкова вълнуващо и красиво!Младостта,която се моли за правото си на любов и щастие,за хубав късмет ,народа да оцелее и да се съхрани!
цитирай
2. zaw12929 - Много полезен материал: Христи...
04.04.2018 17:12
Много полезен материал: Християнските празници обединяват хората и само който почита, обича и се съобразява с Бог успява... най трудното но старанието се зачита!
Желая ви здраве и дълголетие!
цитирай
3. kremenova - Много полезен материал: Христи...
04.04.2018 19:08
zaw12929 написа:
Много полезен материал: Християнските празници обединяват хората и само който почита, обича и се съобразява с Бог успява... най трудното но старанието се зачита!
Желая ви здраве и дълголетие!

Blagodaria mnogo,radvam se,4e ima hora,koito osaznavat goliamoto zna4enie na hristiianskite tradicii za balgarite.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kremenova
Категория: Забавление
Прочетен: 227067
Постинги: 130
Коментари: 253
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031