Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2017 00:26 - За Бог, Сатана и още нещо (2)
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2585 Коментари: 11 Гласове:
-1

Последна промяна: 22.11.2017 23:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Както вече споменахме в първата част на поредицата, озаглавена "За Бог, Сатана и още нещо", ако Бог-Създател съществува, то отникъде не следва, че Той има нещо общо с библейския Бог, или с който и да е друг Бог в произволно избрана религия. Елементарни разсъждения ще ни убедят в това, че вероятността за някаква прилика между двата Бога е нищожна. И наистина представителите на хомо сапиенс са същества с ограничена физическа и ментална сетивност. Всеки средно образован индивид знае факта, известен още от прогимназиалното образование, че човешкият диапазон за възприемане на звукови честоти не включва зоната на ултразвука, както и на инфразвука. Един нищожен комар, обаче, чува с лекота ултразвуци. Човешкият спектър на възприятие е изначално ограничен. Той се простира в определен диапазон на дължината на определен вид вълни. В останалата зона на спектъра човекът е фактически "сляп". Той, подобно на слепеца, може да си служи с техники на "виждане", напомнящи  Брайловото писмо или да използва подходящи, създадени от него за целта, технически нововъведения, с които да "удължава" сетивата си. От друга страна, ако Бог-Създател съществува, той не следва да е миниран от подобно ограничение. Полето на Неговото възприятие би следвало да е необозримо. Още оттук произтича, че Бог-Създател не може да бъде осезаван пълноценно, нито от човека, нито, от която и да е друга единица, сътворена от Креативността му. Тогава възниква един прост въпрос, засягащ абсолютно всяка една от т.нар. "свещени книги", които претендират да проследяват всичко случило се още от акта на Сътворението. А той е следният:

Откъде е взета матрицата на генезиса, описан в тези древни книги?

Ако тя е рожба на човешкия ум и прозрение, предвид упоменатото ограничение, наложено априори на хомо сапиенс, излиза, че подобна информация е непълноценна и гротескова. Ако пък тази матрица е връчена от Създателя свише на избраници от човешкия род, като един Мойсей например, то как при важащото и за самите тях ограничение във възприятието, те биха могли да я предадат адекватно и така тя да бъде записана с гаранцията, че е абсолютната Истина? Вече сякаш дочувам как религиозните фанатици ще възнегодуват тук и яростно ще ми се противопоставят с тезата, че Бог може всичко и следователно би могъл да вложи в главата на бедния Мойсей самият Себе си. Простете ми, но на подобни "аргументи" просто ще се усмихна с чувство на вина, че съм се опитал да раздвижа нечия вечна инерциална нагласа.
          Едно от най-уязвимите места в Библията за всеки трезвомислещ човек се съдържа в Битие: 1:26 - 27:


След това рече Бог: да сътворим човек по Наш образ, (и) по Наше подобие; и да господарува над морските риби, и над небесните птици, (и над зверовете) и над добитъка, и над цялата земя, и над всички гадини, които пълзят по земята.

И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.

Фактически в тези два библейски стиха се утвърждава, че човекът е ръкоположен от Библейски Бог да господарува над всички твари на Земята и че той е сътворен по образ и подобие Божие. Множественото число може да бъде тълкувано по различни начини, в частност и като многоединство Божие. Но дори то да означава, че ние хората сме продукт на колективно творчество в лабораторията на някакви Елохими, това никак няма да промени същината на моето разсъждение в критичната му част. На пръв поглед всичко изглежда наред. Говори се само за планетата Земя, където наистина, поне до настоящия момент, изглежда, че човекът е властелин. Аз лично мисля, че точно в този пункт, както и в цялата част от Битие, която засяга Сътворението, се постулира първенствуващата роля на Земята в космоса. А това е отново улика в полза на тезата, че Библейският Бог няма нищо общо с Бог-Създател. Ние добре знаем колко дълго е господствала т.нар. геоцентрична система, зад която е стоял големият авторитет на Клавдий Птоломей. Колко неимоверни усилия, довели до отнемане на множество човешки животи, от Светата инквизиция, е коствало добирането до окончателната истина за хелиоцентризма. Знаем за прословутата Галилеева фраза, изречена на излизане от съда:

"И все пак тя се върти!"

За това, че единствено напредналата възраст е спасила Николай Коперник /бащата на хелиоцентризма/ от лапите на инквизицията и вероятно от кладата, въпреки, че Бог не е бил така милостив към своя служител - Джордано Бруно и той се е отправил на свиждане с него на импровизирана от инквизицията натурална огнена колесница! Казаното дотук ни навежда на мисълта, че тази част на Битие е изцяло дело на човешки ръце и примитивни мозъци. Но не в това е изюминката. Известна е т.нар. формула на Франк Дрейк, открита още през 1961г. от един от пионерите в търсене на извънземен разум. Тя позволява да бъде приблизително изчислен броят на високо развитите чужди цивилизации в нашата галактика /има се предвид цивилизации способни на радиокомуникации/. Този брой варира някъде около числото 50000. При такова немалко число е лесно да се досетим, че сред тях вероятно ще има и доста по-напреднали от нашата земна цивилизация. Ако дори една единствена от тези напреднали цивилизации не е създадена по образ и подобие божие, то ще излезе, че тя е изпреварила Библейския Бог в своето развитие. Така стигаме до следната безумна теорема:

Теорема на Библията: Абсолютно всяка напреднала цивилизация е създадена по Божий образ и подобие!

А това незабавно ни води до следното любопитно логическо следствие:

Всички високоразвити цивилизации са клонинги на една единствена протоцивилизация!

Но как се връзва това следствие с факта, че в Розуел през 1947г., при катастрофа на извънземна летяща чиния, бяха открити телата на хуманоиди /някои от тях все още живи след катастрофата/, които се съхраняват в така наречената свръхсекретна Зона 51 /Area 51/, заедно с попадналите в плен летателни високотехнологични апарати, обичайно наричани UFO. За тях си направи труда да напише блестяща поредица от романи талантливият фантаст Робърт Дохърти. Аналогично в свръхсекретната си база, с много подземни нива, Капустин Яр, руснаците съхраняват свои извънземни трофеи. Ще припомня факта, че за известен период от време ръководител на тази база бе един от синовете на генералния секретар на КПСС  Никита Сергеевич Хрушчов. Става дума за Сергей Хрушчов.
            Намерените тела на хуманоиди не потвърждават приликата,  за която библейското следствие косвено се произнася. По-точно те опровергават това следствие, защото хуманоидите  са от класа на насекомите, а не на бозайниците.
            Това е само един от слабите моменти в Библията, издаващ, че тя е човешко творение и че Библейският Бог не е и не може да бъде тъждествен с Бог-Създател, а е твърде далече от него.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gorskafeq - Има само една дума, която описва ...
21.11.2017 03:28
Има само една дума, която ще опише чувството ми, изпитано по време на възприемането на тази част: нирвана.
Да продължавам ли? Нека дръпна и дяволите за опашките, нали е към темата...
Мисана бил такъв и онакъв, срещам из коментарните му полета, обидни възгласи от хора, наричащи себе си духовни...будителите на съвремието.... Такива, които трябва да будят съзнанието, да носят любов и светлина. Тези, които го обиждате с най-презрителни пазарджийски и затворнически епитети, забравяйки да погледнете към себе си!
На Мисана не сте достойни да дишате и прахта от обувките! Така е. И с това есе за пореден път се убеждавам, че е рядко интелигентна талантлива и духовна личност, будител, който някой ден ще споменават в учебниците, не само по математика!!! Бъди здрав!

цитирай
2. missana - Благодаря Ви, Горска Фея!
21.11.2017 09:02
gorskafeq написа:
Има само една дума, която ще опише чувството ми, изпитано по време на възприемането на тази част: нирвана.
Да продължавам ли? Нека дръпна и дяволите за опашките, нали е към темата...
Мисана бил такъв и онакъв, срещам из коментарните му полета, обидни възгласи от хора, наричащи себе си духовни...будителите на съвремието.... Такива, които трябва да будят съзнанието, да носят любов и светлина. Тези, които го обиждате с най-презрителни пазарджийски и затворнически епитети, забравяйки да погледнете към себе си!
На Мисана не сте достойни да дишате и прахта от обувките! Така е. И с това есе за пореден път се убеждавам, че е рядко интелигентна талантлива и духовна личност, будител, който някой ден ще споменават в учебниците, не само по математика!!! Бъди здрав!


Много мило от Ваша страна, че ме виждате в такава хубава светлина. Но не бих искал дечицата да бъдат измъчвани чрез мен, защото попадането в учебниците ще означава именно това. Имах прекалено хубаво детство, за да да желая да се превърна в нещо, което помрачава детството на други, родили се по-късно от моя милост.
Да имате прекрасен ден!
цитирай
3. nalia - Даваш отговор на много въпроси, Мисана,
21.11.2017 10:35
но вместо да свършат, те се увеличават!
Харесвам те заради Ощенещото:)
цитирай
4. ladylady - здравейте ,този постулат е многоо уместен, според мен..
21.11.2017 14:42
"Множеството от всички множества не е множество."

миссана,това което ти развиваш като идея, би могло,
да се изрече и с две думи..
Вселената е дуална, а модела на нашата „земна матрица“
лежи на един перфектно изведен бинарен код..
аз съм един лаик,разб се, не съм математик, или
поне квантов физик, като така любимият ми Вадим Зеланд..
но, така ментално съм решила за себе си..сложния Отговор..
а ,ако трябва да бъда по-романтично-духовна, бих добавила..
Бог и Сатана са двете лица на нашата прекрасна Дуалност
която чрез Закона за Единство и противоборство на „нещата“
се развива,бaлансира и..хармонизира.:))
благодаря за чудесното експозе, младене!
let be Sunshine...

„Библейският Бог не е и не може да бъде тъждествен
с Бог-Създател, а е твърде далече от него.“

цитирай
5. missana - Мерси, Натали!
21.11.2017 18:07
nalia написа:
Даваш отговор на много въпроси, Мисана, но вместо да свършат, те се увеличават!
Харесвам те заради Ощенещото:)


Мисля Ощенещието да продължи още известно време, дакото поизчерпи себе си. Хубавичко да се изтръска, така да се каже, както онази дама, за която мъжете наивно предположили, че е сбъркала като се е наредила на тяхната опашка, и следва да се прехвърли на опашката за кръв, ала тя им отговаряла само с ръмжене.
цитирай
6. missana - Така е, Юле! Благодаря ти за този дефакто... https://www.youtube.com/watch?v=UDWQoHmkf2M
21.11.2017 18:16
ин-ян модел, който предлагаш. Един някогашен мой приятел - Тимен Тимев /известен като Материус Розенкройцер, Йохан Ге мол и с още много други псевдоними/, сполучливо въведе термина омнилектика на мястото на диалектиката. При него Азът е тъждествен с всичко, което не е Той. Доста парадоксален модел и ми се нрави. За жалост е трудно да се разработи успешна математика в него. В диалектиката това отдавна е сторено. Ето един специален поздрав за теб /най-горе/:
цитирай
7. rosiela - Много интересен материал,
21.11.2017 20:21
поздравления.
цитирай
8. ladylady - многоо ти Благодаря за линка,миссана!!
21.11.2017 21:13
за мен ,това е нещо ново,
и супер интересно..
хубава вечер, френд
цитирай
9. missana - Мерси, Роси!
21.11.2017 23:01
rosiela написа:
Много интересен материал, поздравления.


Трогнат съм.
цитирай
10. missana - Наистина ме зарадва, Юле!
21.11.2017 23:03
ladylady написа:
многоо ти Благодаря за линка,миссана!! за мен ,това е нещо ново,
и супер интересно..
хубава вечер, френд


Тимен Тимев е много интересна личност. Или по името, или по псевдонимите му: Материус Розенкройцер и Йохан ге Мол, лесно може да откриеш и други видеоматериали с него. Те не са малко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037330
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031